Våre produsenter

Lallemand Health Solutions - verdensledende i mer enn 80 år

1934 ble Institut Rosell grunnlagt av mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for utviklingen av probiotika i verden.

Lallemand Inc., morselskapet til Lallemand Health Solutions, ble grunnlagt allerede på slutten av 1800-tallet av Fred Schurer som ble kalt "Lallemand" da han kom fra Alsace som ble en gang delt av Frankrike og Tyskland.    

I 1998 gikk Lallemand Health Solutions og Institut Rosell sammen og med kombinert kunnskap og erfaring om bakterier og gjær, et intensivt forskningsprogram for dokumentasjon ble utviklet, utvikling og produksjon av probiotika og probiotisk gjær.  

I 2011 slår Lallemand Health Solutions seg sammen med Harmonium International og sammen er de i dag verdens største produsent av dokumenterte probiotiske stammer og probiotika gjær, representert i 45 land og på 5 kontinenter.

Lallemand Health Solutions har mer enn 500 probiotiske formuleringer i mer enn 60 land, både kundespesifikke og egenutviklede, samt flere patenterte beskyttelsesteknologier. I dag jobber mer enn 100 personer og 50 forskere daglig med utvikling og forskning innad i selskapet.  

Lallemand Health Solutions er primært basert i Canada hvor de produserer levende og levedyktige probiotika av høyeste kvalitet i et farmasøytisk miljø. Anleggene er sertifisert i henhold til GMP og produksjonen følger meget strenge kvalitetskrav for å garantere effektiviteten og sikkerheten til de forskjellige probiotiske kulturene.

Lallemand Health Solutions jobber tett med det vitenskapelige miljøet og ledende universiteter og var de første i verden som implementerte et avansert program for genetisk karakterisering av probiotiske stammer for å bestemme både sikkerhet og stammespesifikke egenskaper til de ulike stammene. Med vitenskap i fokus, står Lallemand Health Solutions for kvalitet gjennom:

  • Sikkerhet - toksikologiske studier og sikkerhetsstudier på mennesker
  • Stabilitet gjennom utvalg av stammer, innovative teknologier og patenterte beskyttelsesteknikker
  • Karakterisering av stammer
  • Stammespesifikk dokumentasjon
  • Kliniske studier med tredjeparter, sykehus og institusjoner

-> Se videoen om hvordan stammene i LactiPlus produseres.

PiLeJe Industries

PiLeJe ble grunnlagt i 1991 og startet deretter sin forskning på tarmmikrobiomet. PiLeJe innså at de hundre tusen milliarder mikroorganismene som lever i tarmen kan ha en enorm innvirkning på helsen. Forskning utvidet til å karakterisere probiotiske stammer og finne ut hvordan de påvirker helsen og bestemme de mest fordelaktige dosene.

PiLeJe er i dag Europas ledende aktør innen probiotiske kosttilskudd og mikroernæring og jobber tett med det vitenskapelige miljøet.  

Lär dig mer om magen

S.Boulardii - Den probiotiske gjæren som redder ferien

Året er 1923. Den franske mikrobiologen Henri Boulard er på gjennomreise i Sørøst-Asia og havner midt i en koleraepidemi. Han oppdager at lokalbefolkningen lager te fra skall av litchi og mangostanfrukt for å lindre den akutte diaréen forårsaket av kolera, og dette gjør ham nysgjerrig.

Lär dig mer om magen

Hvorfor er melkesyrebakterier så viktige for oss?

Dårlig kosthold og en stressende livsstil utsetter tarmfloraen for store utfordringer. Det er nå kjent at artsrikdommen og bakterieinnholdet i tarmfloraen påvirkes av hvordan vi lever og hva vi spiser, og at jo større artsrikdom i tarmfloraen, desto bedre er vår motstandsdyktighet mot sykdom og ubalanse.

Lär dig mer om magen

De lille barnets viktige tarmflora

Tarmfloraen etableres og utvikler seg gradvis i ulike stadier i løpet av de første 1000 dagene. Mangfoldet og sammensetningen av spedbarnets tarmflora påvirkes av flere faktorer...

Lär dig mer om magen

Karakterisering viser de spesielle egenskapene til bakteriestammene.

Det finnes mange forskjellige stammer av for eksempel Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskapene, men påvirker på forskjellige måter

Lär dig mer om magen

Garantert overlevelse og patenterte beskyttelsesteknologier

Egenskapene og aktiviteten til melkesyrebakterier avhenger av deres levedyktighet i vertens mage-tarmkanal hvor de først og fremst virker.

Lär dig mer om magen

Våre produsenter

I 1934 ble Institut Rosell grunnlagt av mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for utviklingen av probiotika i verden.

Lär dig mer om magen

IBS – rammer nærmere én av fem nordmenn

Det er anslått at 10-20 % av befolkningen lider av IBS (irritabel tarm). IBS kalles også irritabel tarm-syndrom eller irritabel tarm.

Lär dig mer om magen

Urolig mage

Forstyrrelser i mage-tarmkanalen – eller «urolig mage» – er dessverre et utbredt problem i dag.

Lär dig mer om magen

Reiseselskapet som kan redde ferien.

Når du reiser er det en risiko for at magen blir urolig og ferien tilbringes på toalettet. Men med riktige forberedelser kan risikoen reduseres, eller helt elimineres

Lär dig mer om magen

Om tarmen og mikrofloraen

Tarmen er grensen mellom utsiden og innsiden av kroppen og også kroppens viktigste område for kontakt og utveksling.

Lär dig mer om magen

Mikroorganismer og probiotika

Ordet probiotika ble laget allerede i 1965, men kommer opprinnelig fra gresk og betyr «for livet». Verdens helseorganisasjon WHO har senere definert ordet og dets betydning...

Lär dig mer om magen

Om melkesyrebakterier

Mikroorganismer finnes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vann, i luften vi puster inn og i maten vi spiser.

Lär dig mer om magen

Magebarometeret forteller hvordan svensk mage føles.

70 % oppgir at de har hatt ulike typer mageproblemer de siste 12 månedene.

Lär dig mer om magen

Ballongmage, oppblåst og gass – vanligste mageproblemer hos svenske kvinner.

I undersøkelsen av 2 930 personer oppga to tredjedeler at de hadde daglige problemer med magen. 75 % av problemgruppen var kvinner i alderen 20 – 45 år.