Lær mer

Lær mer om mage, tarm, melkesyrebakterier og vanlige problemer.

S.Boulardii - Den probiotiske gjæren som redder ferien
Året er 1923. Den franske mikrobiologen Henri Boulard er på gjennomreise i Sørøst-Asia og havner midt i en koleraepidemi. Han oppdager at lokalbefolkningen lager te fra skall av litchi og mangostanfrukt for å lindre den akutte diaréen forårsaket av kolera, og dette gjør ham nysgjerrig.
Hvorfor er melkesyrebakterier så viktige for oss?
Dårlig kosthold og en stressende livsstil utsetter tarmfloraen for store utfordringer. Det er nå kjent at artsrikdommen og bakterieinnholdet i tarmfloraen påvirkes av hvordan vi lever og hva vi spiser, og at jo større artsrikdom i tarmfloraen, desto bedre er vår motstandsdyktighet mot sykdom og ubalanse.
De lille barnets viktige tarmflora
Tarmfloraen etableres og utvikler seg gradvis i ulike stadier i løpet av de første 1000 dagene. Mangfoldet og sammensetningen av spedbarnets tarmflora påvirkes av flere faktorer...
Karakterisering viser de spesielle egenskapene til bakteriestammene.
Det finnes mange forskjellige stammer av for eksempel Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskapene, men påvirker på forskjellige måter
Garantert overlevelse og patenterte beskyttelsesteknologier
Egenskapene og aktiviteten til melkesyrebakterier avhenger av deres levedyktighet i vertens mage-tarmkanal hvor de først og fremst virker.
Våre produsenter
I 1934 ble Institut Rosell grunnlagt av mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for utviklingen av probiotika i verden.
IBS – rammer nærmere én av fem nordmenn
Det er anslått at 10-20 % av befolkningen lider av IBS (irritabel tarm). IBS kalles også irritabel tarm-syndrom eller irritabel tarm.
Urolig mage
Forstyrrelser i mage-tarmkanalen – eller «urolig mage» – er dessverre et utbredt problem i dag.
Reiseselskapet som kan redde ferien.
Når du reiser er det en risiko for at magen blir urolig og ferien tilbringes på toalettet. Men med riktige forberedelser kan risikoen reduseres, eller helt elimineres
Om tarmen og mikrofloraen
Tarmen er grensen mellom utsiden og innsiden av kroppen og også kroppens viktigste område for kontakt og utveksling.
Mikroorganismer og probiotika
Ordet probiotika ble laget allerede i 1965, men kommer opprinnelig fra gresk og betyr «for livet». Verdens helseorganisasjon WHO har senere definert ordet og dets betydning...
Om melkesyrebakterier
Mikroorganismer finnes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vann, i luften vi puster inn og i maten vi spiser.
Magebarometeret forteller hvordan svensk mage føles.
70 % oppgir at de har hatt ulike typer mageproblemer de siste 12 månedene.
Ballongmage, oppblåst og gass – vanligste mageproblemer hos svenske kvinner.
I undersøkelsen av 2 930 personer oppga to tredjedeler at de hadde daglige problemer med magen. 75 % av problemgruppen var kvinner i alderen 20 – 45 år.

Finn LactiPlus™-produkter hos en av våre forhandlere

Lactiplus™-produkter selges kun på apotek
Finn forhandler